Literatura a diverses mans. Atreveix-t’hi!

A l’època (o potser diríem l’era?) de la web 2.0, les xarxes socials, la informació compartida i socialitzada, la literatura no pot pas quedar enrere. Ja fa temps que parlem de literatura digital, que intentem esbrinar exactament què és i on són els límits. Mentre ho descobrim, però, anem experimentant que, de fet, és sense cap mena de dubte la millor manera d’arribar a descobertes satisfactòries. O insatisfactòries.

I per a mi, un d’aquests experiments, i certament interessant, és la literatura col·laborativa. És a dir, aquella en la qual l’autor o autora en estat pur com havíem conegut fins ara desapareix. L’obra ja no és fruit de la inventiva d’una sola persona sinó que suma les neurones imaginatives de tot aquella i aquell que vol participar-hi.

És el cas de Popubooks, una plataforma que permet crear el teu propi llibre i que tothom hi pugui escriure. Només cal registrar-t’hi de manera gratuïta. Qualsevol persona se’n pot fer seguidor i escriure. I són els mateixos seguidors els que voten si aquella pàgina s’afegeix al llibre o no.  Ah, i també pots escriure i votar en aquells llibres que t’interessin i dels quals et facis seguidor/a.

Parlaríem de democràcia literària?

És una iniciativa d’allò més interessant que he començat a explorar amb un llibre: La biblioteca dels llibres perduts. De moment, Popubooks només està en anglès i castellà, però m’he proposat el repte d’escriure el primer en català.

M’hi ajudes??? Entra a:  http://popubooks.es/book.php?id=75

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.