Revulsiu

Divendres. Vuit del vespre. Reus. Cotxes. Periodistes. Participants. Acompanyants…

La capital del Baix Camp centralitza per unes hores l’atenció de la comunitat bloguera. Hi ha nervis. Dubtes. S’hi celebra el lliurament de premis de la 5a edició dels Premis Blocs Catalunya. Cinc edicions que, sens dubte, han consolidat el certamen. I els gairebé 600 blocs que hi han concursat ho palesa.

He de confessar, com a membre del jurat, que m’ha sorprès agradablement la qualitat dels blocs finalistes. És fantàstic veure com hi ha tanta gent de totes les edats treballant de manera altruïsta per explicar i transmetre allò que els apassiona. I el temps de dedicació que han de destinar-hi per tal d’obtenir resultats tan bons.

Aquests 600 blocs també són símptoma del bon estat de salut de la comunitat bloguera. I més en un moment en què sembla que aquest format ha perdut interès en detriment de les xarxes socials. N’ha perdut, segur? O potser ha canviat l’ús que en fem? La possibilitat d’integrar xarxes i bloc són, segurament, un revulsiu per a aquest format de comunicació que, penso, no perd pas vigència. Ben al contrari, cada cop més trobem blocs especialitzats en temes molt concrets, actualitzats i treballats per persones apassionades per aquest món i amb ganes d’explicar-ho.

Mots muts nats és un exemple del que explico, penso. I un exemple que ha crescut arran, precisament, d’haver guanyat l’any passat els Premis Blocs Catalunya, en la categoria de blocs personals de literatura. El Premi va ser un revulsiu fantàstic. Per què? Doncs perquè a vegades tinc la sensació que escriure un bloc és com fer un programa de ràdio, mai saps del cert qui t’escolta/llegeix. I menys encara fins a quin punt el que fas connecta amb qui hi pugui haver a l’altre costat. Guanyar un premi com aquest et fa adonar que la teva feina es valora, i per tant t’anima a continuar en aquesta tasca solitària d’escriure un bloc. Espero que se sentin així també els i les guanyadores d’enguany. I que aquest premi sigui un revulsiu per a continuar la tasca que fan.

Moltes felicitats, doncs, a tothom!!!

Per cert, podeu conèixer la llista de blocs guanyadors d’enguany clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.