L’herbari de les fades

Silenci. La màgia de les fades ens pren. Acompanyem de la mà a Aleksandr Bogdanovitx. I ens endinsem al bosc de Brocelianda. Ens hi esperen éssers fabulosos que, si parem atenció i obrim els sentits, se’ns enduran enmig d’una follia plena de bellesa. Com al nostre botànic, protagonista d’aquesta fabulosa història… Hi entrem?

El botànic Aleksandr Bogdanovitx ha arribat al bosc per ordre de Rasputin. Ha de trobar l’elixir de la immortalitat. I el que hi descobrirà serà el secret més meravellós que mai hagués pogut imaginar: un món vegetal i animal diminut d’una bellesa extraordinària… Les fades existeixen! I aquest herbari, en forma de diari, ens les presenta una a una, sense estalviar-nos característiques, expressions ni moviments. Tot enmig d’un senzill però ben lligat entramat narratiu amb incògnita inclosa. Benjamin Lacombe (un altre cop) i Sébastien Pérez són els autors d’aquesta petita joia, tot un delit per als sentits en qualsevol dels formats que la prengueu, sigui fullejant el conte en paper, explorant el digital des del vostre ipad o endinsant-vos en els vídeos de youtube. Si voleu tastar-lo, teniu diverses possibilitats. Podeu entrar al lloc web oficial de l’autor (http://www.benjaminlacombe.com/galerie_livre_f.html ), que us convida a fullejar el llibre i anar a l’itunes per descarregar-lo (això sí, us cal un compte de l’itunes francès per a comprar-lo), i explorar les possibilitats que us ofereix. Però si us interessa saber més sobre el procés de creació, us recomano el canal de youtube (http://www.youtube.com/user/benjaminlacombeoffic) on, en relació a L’herabri de les fades, podreu veure dos making off:

I aquí el segon…

 

«Aquest és un d’aquells llibres que des de la primera vegada que els tens a les mans, saps que es tracta d’un llibre especial, diferent. Això és el que em va passar amb aquest Herbari de les Fades, és un conte pensat per a grans lectors…»

Qui ho escriu és l’Elefant Trompeta i hi estic completament d’acord. Hem de reconèixer a Edelvives aquesta sensibilitat per a publicar obres de bellesa excepcional, com llegim al bloc de Crónicas literarias En definitiva, L’herbari de les fades és un altre d’aquests contes per compartir perquè si bé és dirigit al públic infantil, de ben segur que una certa guia adulta no els anirà malament… i de passada, adults i adultes del món, gaudim de la poètica dels contes! O dit d’una altra manera, «es un libro para niños, o dicho de mejor manera, para todo tipo de niños», com llegim a Niños y poetas. Exploreu de gust!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *