Receptes de pluja i sucre

M’agrada enamorar-me de la tendresa dels llibres. I per això no és fàcil a vegades de trobar-ne que et sedueixin. Parlo d’una tendresa que pot tenir connotacions ben diverses. Pot ser sensual, maternal, pot esbossar-te un somriure, despertar-te ganes d’una carícia… Entre aquests llibres, n’hi ha alguns que, a més, em sedueixen per la seva gràfica. Alguns estan destinats a públics infantils, com el que us comentaré avui -o no-, altres a adults que no defugen una bona història plena de fantasia, com els de Play Attitude. Però sigui com sigui, és impossible que deixin indiferent algú que no tingui por de de deixar-se seduir i enamorar per l’art.

Receptes de pluja i sucre, amb textos d’Eva Manzano i il·lustracions de Mónica Gutiérrez Serna, és una d’aquestes petites joies que a cada pàgina que fulleges t’arranca un somriure. Només el títol és ja d’una poètica extraordinària, Receptes de pluja i sucre.

.

«Quan era petita, vaig llegir
un llibre de grans que deia
que podies menjar-te la
vida a cullerades.
Aquest llibre de receptes
serveix per endolcir
les emocions que ens
acompanyen cada dia,
i per comprendre que
la imaginació és un
ingredient imprescindible.»

Menjar-se la vida a cullerades, endolcir les emocions, la imaginació com a ingredient imprescindible del viure… Ho subscric tot! I no em digueu que no promet un llibre que comença amb aquesta declaració de principis?

Ens ofereix receptes per a tot tipus d’emocions: por, empatia, estima, felicitat, enveja, respecte, paciència… Acompanyades d’una historieta introductòria i un dibuix a tota pàgina.

Receptes com aquesta per deixar d’estar trist:

1. Sucre, farina, ous. I mig somriure de gat
2. Música de circ
3. Quatre rialles de hiena; si no les trobes, pots intentar riure tu mateix
4. 100g de pessigolles en un peu
5. Enfornar durant 30 minuts
6. Menjar pastís amb més gent, damunt d’un arbre

En fi, es tracta d’una petita delícia que dóna gust de tenir entre els dits… Ens posem a la cuina de les emocions?

Receptes de pluja i sucre, Eva Manzano i Mónica Gutiérrez Serna. Thule Ediciones, 2012

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *