Deixem-nos volar

Pim, pam pum. Menys de 24 hores és el temps que m’ha calgut per a devorar el darrer llibre de Mathias Malzieu. Fantasia i tendresa al 100% en un llibre on la inversemblança és, simplement, imaginació d’allò més versemblant.

Metamorfosi al cel és un llibre per a recordar-nos la criatura que duem a dins. Però també que amb somnis o sense, el viure és ple de patiment. Si bé no pots deixar d’esbossar somriures de complicitat, tendresa i diversió durant la lectura, un petit dolor se t’encasta el cor a mesura que vas coneixent i estimant aquests antiherois que acostumen a ser els principals protagonistes de les obres de Malzieu.

Com a La mecànica del cor i L’ombra allargada de l’amor, dolor i tendresa s’amalgamen en un còctel coronat d’imaginació i desitjos infantils en cossos d’adults. En totes tres obres, Malzieu ens transporta a móns onírics que inunden la terra de somnis. Móns on imaginació i realitat es fonen, on res és gratuït i tot demana un esforç. Móns que posen a prova els nostres protagonistes, que els duen als extrems més inimaginables per tal d’aconseguir fer realitat els seus somnis. Si heu llegit les dues primeres obres, aquesta no us sorprendrà, però sí que podreu digerir-la molt més ràpidament. I és que ja us haureu acostumat a creure en impossibles i viure al límit de la realitat i la ficció.

Perquè, us imagineu que el vostre somni fos volar? I que ho poguessiu aconseguir amb un tracte ple d’amor però també de risc i de mort? Acceptaríeu? Si voleu saber l’opció de Tom Hematoma Cloudman, i el seu final, no deixeu de llegir-vos la novel·la.

Us deixo aquí la presentació del llibre que van fer a la Fnac, on coneixereu l’autor d’aquestes fàbules doloroses i tendres, Mathias Malzieu, cantant també del grup de pop francès Dyonisos.

Metamorfosi al cel, Mathias Malzieu, Reservoir Books, 2011.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *