La canción de los maoríes

cancion maoriesLa canción de los maoríes és la segona part de la trilogia de Sarah Lark sobre la colonització neozelandesa. I reconec que el llibre m’ha agradat molt més que la primera, En el país de la nube blanca. La força dels personatges principals, les aventures i desventures que viuen al llarg de la novel·la… i sobretot el creixement d’un personatge tan fantàstic com és el d’Elaine, que fa una evolució espectacular de principi a fi, impulsada per tot el que li passa.

Aquí les protagonistes són les nétes de la Helen i la Gwineyra del primer llibre, Kura i Elaine, les que dirigeixen la història -un cop més, amb predomini femení. D’entrada sembla  que Kura, una bellesa mestissa de caràcter fort i arrogant ha de ser la protagonista principal davant una Elaine més aviat atontadeta, agafada a les faldilles familiars. Però la vida està plena de sorpreses i d’una bufetada ens torna fortes sense ni adonar-nos-en. I això li passa a Elaine, en certa manera. El seu mal peu amb els homes la duen a créixer exponencialment com a dona, a fer-se forta i a dominar la seva vida. Mentrestant, la passional i arrogant Kura lluita per a fer realitat el seu somni: ser cantant d’òpera, sense el coixí ni el suport familiar. Totes dues fugen de casa, per motius diferents, totes dues es busquen la vida, i s’entrecreuen amb algunes de les noies que van arribar amb el mateix vaixell que les seves àvies…

Hi ha opinions contraposades sobre si agrada més La canción de los maoríes o En el país de la nube blanca. A Las eternas palabras, per exemple, opinen com jo; mentre que a Cargada con libros són de l’opinió contrària. Un cop més, per opinar, només cal llegir!

La canción de los maoríes, Sarah Lark, Ediciones B, 2012

criticaliteraria

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *